Ngawartosan, Empower, Connect

 

kekecapan

Keur didiagnosis kanker bisa ngarasa kawas kudu diajar basa anyar sakabeh. Di dieu anjeun tiasa mendakan definisi pikeun kecap anu dipikaresep ku dokter anjeun.

B  C  D  E  F  G  H  I  J K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U V W X Y Z

 

A

Terapi adjuvant: - Pangobatan tambahan dipasihkeun pikeun ngirangan kamungkinan kanker balik deui.

amputasi - Ngaleungitkeun bagian anggota awak atanapi anggota awak kalayan bedah.

Antibodi - Bagian tina sistem imun anu ngakuan hal-hal anu henteu aya dina awak sareng nempel kana éta kalebet sél kanker.

antigen – Tanda dina beungeut sél anu diakuan salaku 'asing' ku sistem imun.

 

B  

Biopsy - Prosedur médis anu ngalibatkeun miceun sajumlah leutik jaringan tina awak anu teras ditaliti dina mikroskop.

Biomarker - Molekul dina awak anu tiasa nunjukkeun kaayaan atanapi prosés khusus dina awak.

C

kangker - Panyakit dimana sél ngabagi sareng tumuwuh teu kaampeuh sareng tiasa nyebarkeun ka daérah awak sanés.

Kanula - Pipa fleksibel anu diselapkeun kana urat kalayan jarum leutik, anu teras tiasa dianggo pikeun nganteurkeun obat.

Garis tengah - A tube fléksibel anu diselapkeun kana urat gedé dina dada. Ieu tiasa tetep di tempat pikeun minggu / bulan sareng tiasa dianggo pikeun masihan pangobatan sareng kanggo tés getih.

Sistem saraf Tengah - Otak sareng sumsum tulang tonggong.

Program Pamakéan Karunya- Ubar anu ayeuna henteu dilisensikeun pikeun osteosarcoma tapi tiasa dipasihkeun nalika henteu aya pangobatan sanés anu tiasa dianggo.

Tanggapan lengkep - Nalika kanker leungit lengkep saatos perawatan.

D

DNA - Molekul anu ngandung inpormasi genetik anu ngajantenkeun anjeun janten jalma anjeun.

Ulikan Escalation Dosis - Uji coba dimana dosis obat dironjatkeun dugi ka mendakan dosis aman anu paling luhur.  

E

Énzim - Molekul dina awak anu nyepetkeun réaksi kimiawi.

Kriteria pangaluaran - Daptar fitur anu nangtukeun saha anu henteu tiasa ngiringan uji klinis.

aksés dimekarkeun - Ubar anu ayeuna henteu dilisensikeun pikeun osteosarcoma tapi tiasa dipasihkeun nalika henteu aya pangobatan sanés anu tiasa dianggo.

F

kasuburan – Kamampuh boga anak.

Terapi lini kahiji – Pilihan kahiji perlakuan.

G

kelas – Kumaha gancang sél kanker tumuwuh sarta ngabagi.

I

sistim imun - Sistem dina awak anu ngalawan inféksi.

Immunocompromised - Hiji jalma anu leuwih rentan ka meunang inféksi. Ieu bisa jadi alatan kasakit atawa perlakuan.

Immunosuppressed - Hiji jalma anu leuwih rentan ka meunang inféksi. Ieu bisa jadi alatan kasakit atawa perlakuan.

Kriteria inklusi - Daptar fitur anu nangtukeun saha anu tiasa ngiringan uji klinis.

Infusion - Cairan sapertos obat anu dipasihkeun kana urat.

Pameungpeuk - Ubar anu ngablokir atanapi ngirangan fungsi protéin tinangtu.

Rawat inap – Lamun hiji jalma tetep di rumah sakit bari narima perlakuan.

Kaambek - Pangobatan anu dipasihkeun kana urat.

L

lokal - Kanker anu ngan ukur aya di situs dimana éta mimiti dikembangkeun.

M

Pangropéa Terapi - Pangobatan anu dipasihkeun pikeun nyegah kanker tina kamajuan atanapi kambuh deui.

Ganas– Kecap séjén pikeun ngajelaskeun sél kanker: sél nu tumuwuh sarta ngabagi uncontrollably sarta bisa nyebarkeun ka wewengkon séjén awak.

Metastasis – Sél kanker geus sumebar ti loka tempat maranéhanana dimekarkeun ka bagian séjén awak.

Tim multidisiplin – Sakelompok professional médis anu papanggih rencana perlakuan hiji jalma.

 

N

Terapi Neo-Adjuvant - Perlakuan anu dibikeun pikeun ngaleutikan tumor saméméh perlakuan utama (biasana bedah).

Neutropenik - Jumlah sél getih bodas low.

 

O

Oncologist - Dokter anu spesialis dina kanker.

Orthopedic bedah - Hiji dokter anu specializes di nyampurkeun kaayaan patali tulang.

Panyawat – Lamun hiji jalma narima perlakuan ti rumah sakit tapi teu cicing sapeuting.

 

P

murangkalih – Pikeun ngalakukeun jeung barudak.

Dokter budak – Dokter nu ngatur kaayaan mangaruhan barudak.

Paliatif - Pangobatan atanapi perawatan anu dirancang pikeun ngabantosan gejala kaayaan tapi henteu ngubaranana.

tahap - Tahap anu béda tina uji klinis anu kedah dilakukeun pikeun nalungtik ubar énggal. Fase 1 mangrupa tahap kahiji sedengkeun fase 4 mangrupa tahap ahir. Baca leuwih seueur tentang fase Ieuh.

Tanggapan parsial - Nalika tumor janten leutik saatos perawatan tapi henteu ngaleungit lengkep.

placebo - Pangobatan anu teu aktip anu dipasihkeun salami uji klinis sareng dibandingkeun sareng ubar anu dipikaresep pikeun ningali kumaha efektifna obat. Ubar plasebo bakal nyarupaan ubar aktip sahingga pamilon dina uji coba henteu terang ubar mana anu aranjeunna nampi, anu tiasa mangaruhan hasilna. Anjeun moal dipasihan plasebo nyalira upami anjeun peryogi perawatan aktif pikeun osteosarcoma anjeun.

Platelet - Sél dina getih anu ngabantosan ngeureunkeun perdarahan.

Pasca-operasi – Sanggeus dioperasi

Kalangsungan Bébas Perkembangan – Lila-lila hiji jalma hirup kalawan kanker tapi teu meunang parah.

Propaksaksis - Perlakuan dirumuskeun pikeun nyegah kajadian.

Geulis - Alat anu dirancang pikeun ngagentos bagian awak anu leungit.

protéin – Kapanggih dina sél jeung diperlukeun pikeun ngembangkeun, tumuwuhna fungsi awak urang.

Metastasis pulmonal – Sél kanker anu geus sumebar ka bayah.

 

R

Ngulang deui - Kanker anu dirawat tapi teras datang deui.

Refractory – Kanker nu teu ngabales perlakuan.

kambuh - Kanker anu dirawat tapi teras datang deui.

Lengser – Nalika teu aya deui bukti kanker dina awak hiji jalma.

Reséksi - bedah ngaleupaskeun tumor.

 

S

Kasakit stabil - Kanker anu henteu ngaleungit atanapi henteu maju.

Panggung - Cara pikeun nangtukeun ukuran sareng panyebaran kanker sareng ngabantosan pituduh perawatan.

ulikan Tipe - Aya sababaraha jinis uji coba anu dilakukeun pikeun ngajawab sababaraha jinis patarosan. Baca leuwih seueur tentang jenis ulikan Ieuh.

Sistematis – Mangaruhan sakujur awak.

 

T

jaringan – Gugusan sél terorganisir anu polah babarengan pikeun ngalakukeun hiji fungsi.

Tumor – Massa sél anu tumuwuh dimana aranjeunna henteu kedah. Tumor tiasa benign atanapi malignant. Tumor jinak henteu sumebar ka bagian awak sanés sedengkeun tumor ganas nyaéta kanker sareng berpotensi nyebarkeun.

 

"Éta hubungan antara pasien sareng tim sareng kuring sorangan sareng ogé hubungan antara ngajaga rumaja sareng sepuhna sareng kulawarga anu sanés anu kuring mendakan pisan mangpaat."

Dr Sandra StraussUCL

Survei sayogi dina 11 basa, anu masing-masing tiasa diaksés tina halaman badarat survey di dieu: https://bit.ly/SPAGNSurvey2

🇧🇬Bulgaria
🇯🇵Basa Jepang
🇩🇪Jerman
🇬🇧Basa Sunda
🇪🇸Spanyol
🇮🇹Italia
🇳🇱Walanda
🇵🇱Polandia
🇫🇮Finlandia
🇸🇪Swédia
🇮🇳 Hindi
#sarcoma #ResearchCancer #PatientVoices

Muka More ...

Miluan buletin kuartal kami pikeun tetep diropéa sareng panalungtikan panganyarna, acara sareng sumber.