Ngawartosan, Empower, Connect

Narkoba jeung Interventions 

Di dieu kami nyayogikeun inpormasi ngeunaan sababaraha pangobatan anu parantos dipasihkeun ka pasien dina uji klinis. Inpormasi dina halaman wéb ieu nyayogikeun tinjauan ngeunaan ubar anu béda-béda tapi sanés ngagentos naséhat médis. 

kangker Research UK ogé gaduh daptar mangpaat tina ubar anu béda sareng kumaha jalanna. Éta tiasa diaksés Ieuh

 

Inhibitor ATR

 

Ataxia-telangectasia sareng Rad3 related (ATR) kinase mangrupikeun protéin anu aub dina perbaikan DNA jeung division sél. Sababaraha kangker ngandelkeun ATR pikeun mantuan aranjeunna salamet. ATR panghambat meungpeuk ATR sareng maéhan sél kanker.

Inhibitor ATR ayeuna nuju diuji dina uji klinis sareng tim uji coba anjeun bakal tiasa ngabahas kamungkinan efek samping tina obat.

conto ubar:

Berzosertib (M6620), Elimusertib, Ceralasertib.  

 

Bisphosphonates

 

Bisphosphonates mangrupakeun ubar nu ngajaga tulang kuat. Tumuwuhna tulang diatur ku sél anu disebut osteoklas sareng osteoblast, anu gawé bareng pikeun ngajaga tulang séhat. Osteoklas ngaluarkeun tulang heubeul, sedengkeun osteoblast nyieun tulang anyar. Bisphosphonates nyegah osteoklas tina nyoplokkeun tulang heubeul sahingga nguatkeun aranjeunna.

Bisphosphonates bisa dibikeun salaku tablet atawa suntik kana urat. Efek samping biasana hampang sareng kalebet gejala sapertos flu. Unggal bisphosphonate ogé bakal gaduh efek samping spésifik sorangan anu dokter anjeun bakal tiasa ngajelaskeun.

Bisphosphonates anu pangalusna dipikawanoh pikeun pamakéan maranéhanana di osteoporosis, hiji kaayaan nu ngabalukarkeun weakening tina tulang. Éta ogé dipaké pikeun ngadalikeun gejala tulang patali kanker sarta ayeuna keur ditalungtik salaku perlakuan pikeun kanker.

conto ubar:

asam Zoledronic (Zometa)

 

CAR T-Cell Terapi 

 

Terapi sél-T CAR mangrupikeun jinis perawatan pribadi anu ngagunakeun sistem imun awak sorangan pikeun ngalawan sél kanker. Kitu ogé ngalawan inféksi, sistem imun diprogram pikeun maéhan sél abnormal sapertos sél kanker. Seueur sél kanker diajar ngahindarkeun ieu. Dina terapi CAR T-sél, T-sél (sahiji tipe sél imun) dikaluarkeun tina awak sarta dirobah di laboratorium pikeun mikawanoh spidol tangtu dinyatakeun dina sél kanker. Sél-T lajeng dipulangkeun ka awak kalawan kamampuhan pikeun mikawanoh sarta maéhan sél nu nganyatakeun spidol. Dina hal ieu, sél CAR-T bakal nargétkeun sél kanker.

Terapi sél T CAR mangrupikeun perlakuan anu intensif pisan. Bagian tina rezim kalebet kémoterapi, anu dipasihkeun pikeun nyiapkeun awak pikeun sél CAR-T. Pasén kudu diawaskeun raket pikeun efek samping kaasup over-aktivasina tina sistim imun (sindrom release cytokine). Sanajan efek samping ieu, terapi T-sél CAR geus disatujuan keur dipake dina sababaraha kangker getih sarta ayeuna keur ditalungtik dina kangker padet.  

Dokter tiasa masihan inpormasi langkung seueur ngeunaan résiko sareng mangpaat sél T CAR.

conto ubar:

Sél T B7-H3-CAR, Sél T CAR CD276, Sél T CAR EGFR806, Sél T CAR GD2, Sél T CAR HER2, Sél T iC9.GD2.CAR.IL-15

 

Inhibitor Checkpoint 

 

Inhibitor Checkpoint (CI) ngaktifkeun sistem imun awak pikeun maéhan kanker. Aranjeunna ngahontal ieu ku nargétkeun sél T, jinis sél imun. CI mangrupikeun bagian tina grup ubar anu langkung ageung anu mangaruhan sistem imun anu katelah immunotherapies.

Sél T ngagaduhan spidol anu ngahurungkeun sareng mareuman. Spidol ieu katelah protéin checkpoint sareng diaktipkeun nalika aranjeunna mikawanoh spidol dina permukaan sél sanés. Ieu mastikeun yén sél T diaktipkeun nalika diperyogikeun, contona ku ayana inféksi atanapi sél kanker, sareng dipareuman nalika henteu. Sél kanker sering nganyatakeun tingkat luhur spidol anu tiasa mareuman sél T anu nyegah sistem imun nyerang sél kanker.

CI meungpeuk spidol sél kanker tina mareuman sél T. Ieu ngahurungkeun sistim imun deui jeung eta bakal nyerang sél kanker.

CI biasana dirumuskeun salaku netes langsung kana urat. Obat-obatan ieu nyababkeun ningkat aktivasina sistem imun sareng tiasa nyababkeun sajumlah efek samping kalebet kacapean, perasaan gering, leungitna napsu sareng diare. Dokter bakal ngabahas sadaya kamungkinan efek samping tina pangobatan,  

CI disatujuan pikeun ngubaran sababaraha kangker kalebet kanker kulit sareng paru-paru. Éta ogé diuji dina uji klinis.

conto ubar:

Atezolizumab, Avelumab, Camrelizumab, Cemiplimab, Dostarlimab, Durvalumab, Nivolumab, Pembrolizumab (MK3475), sintilimab, Socazolimab (ZKAB001), Tremelimumab

 

kémoterapi

 

Kémoterapi mangrupikeun jinis pangobatan anu maéhan sél kanker. Éta tindakan di sakumna awak supados tiasa nargétkeun situs kanker primér sareng daérah anu parantos sumebar. Aya seueur jinis ubar kémoterapi, tapi aranjeunna sadayana ngalaksanakeun cara anu sami ku nargétkeun sél anu ngabagi gancang, anu mangrupikeun ciri konci sél kanker.  

Kémoterapi biasana dirumuskeun salaku kursus sababaraha siklus salami sababaraha bulan. Di antara unggal siklus (dosis kémoterapi), bakal aya waktos istirahat sababaraha minggu, masihan waktos pikeun awak pulih. Ubar kémoterapi tiasa dipasihkeun nyalira atanapi nganggo ubar sanés. Éta ogé tiasa dipasihkeun ku cara anu béda-béda kalebet salaku tablet atanapi netes langsung kana urat. Panjang kursus, kombinasi ubar sareng metode pangiriman ubar gumantung kana jinis kanker sareng tahapan sareng bakal diputuskeun ku tim médis.

Kémoterapi tiasa nyababkeun efek samping. Teu mungkin pikeun ngaduga kumaha hiji jalma bakal meta kana perlakuan tapi dokter bakal ngawas raket tur nyadiakeun rojongan lamun diperlukeun. Efek samping bisa ngawengku inféksi, bulu leungitna, kacapean, seueul sarta utah, kabebeng, sarta diare. Dokter bakal ngabahas sagala efek samping anu mungkin sateuacan perlakuan dimimitian.

Kémoterapi mangrupikeun pangobatan utama pikeun osteosarcoma. Rezim perlakuan pasti beda-beda antara nagara.

conto ubar:

Carboplatin, Cisplatin, Cyclophosphamide, Cytoxan, Dacarbazine, Decitabine, Docetaxel, Doxorubicin, Epirubicin, Eribulin mesylate, Etoposide, Fludarabine, Gemcitabine, Hydroxychloroquine, Ifosfamide, Irinotecan (MM-398) onivyde, oxaliplatin, paclitaxel, palifosfamide-tris, Pemetrexed, Tanespimycin, Temozolomide, Thiotepa, Topotecan, Trabectedin, Trimetrexate Glucuronate, Vincristine, Vinorelbine

 

Asam Folinik

 

Asam folinat (Bagian aktif asam folat) miboga sababaraha kagunaan dina pengobatan kanker. Kadang-kadang dipasihkeun sareng methotrexate pikeun ngirangan résiko efek samping. Éta ogé disayogikeun sareng obat fluorouracil dina pengobatan kanker tina sistem pencernaan.

Asam folinat tiasa dipasihkeun salaku suntikan atanapi netes kana urat. Éta ogé tiasa dipasihkeun salaku tablet.

Asam folinat henteu sering nyababkeun efek samping, tapi sababaraha urang bakal muriang. Dokter anjeun bakal ngabahas sadaya efek samping anu mungkin sareng anjeun.

conto ubar:

Kalsium Folinate, Leucovorin

 

G-CSF / GM-CSF

 

G-CSF (granulocyte-colony stimulating factor) sareng GM-CSF (Granulocyte-macrophage colony-stimulating factor) mangrupikeun jinis faktor pertumbuhan anu ningkatkeun jumlah sél bodas (imun) dina awak. Aranjeunna sering dipasihkeun pikeun ngirangan résiko inféksi nalika kémoterapi. Kusabab éta ningkatkeun sistem imun, éta ogé ngagaduhan sababaraha kagiatan antitumor.

Aranjeunna biasana dirumuskeun salaku suntikan handapeun kulit. Efek samping umum kaasup nyeri tulang, headaches, bruising, ngarasa gering jeung muriang. Éta ogé tiasa nyababkeun efek samping sanésna kalebet pusing sareng ngawangun cairan dina awak. Dokter anjeun bakal ngabahas efek samping sareng anjeun sateuacan perlakuan.

conto ubar:

Filgrastim, Pegfilgrastin, Sargramostim

 

Transplantasi sél stem hématopoétik (HSCT)

 

Transplantasi sél stém hématopoétik (HSCT) mangrupikeun prosedur anu ngagentos sél getih anu teu séhat sareng anu séhat. Saméméh hiji jalma boga cangkok sél getih maranéhanana bakal ancur ku ubar kémoterapi. Aranjeunna lajeng diganti ku sél non-spésialisasi, disebut sél stém, dicokot tina sungsum tulang atawa getih. Cangkok sél stém aya hubunganana sareng sababaraha résiko sahingga dokter anjeun bakal ngabahas aranjeunna sacara rinci sateuacan ngamimitian perlakuan.

 

Histone Deasetilase Inhibitor 

 

Histone Deacetylases nyaéta énzim anu ngahurungkeun sareng mareuman gen. Aranjeunna biasana kalibet dina tumuwuhna sél jeung division nu mangrupakeun fitur konci sél kanker. Inhibitor Histone Deacetylases (HDIs) ngeureunkeun kagiatanana sareng nyegah pertumbuhan kanker.

HDI biasana dirumuskeun salaku tablet. Efek samping kaasup kacapean, leungitna napsu, diare. Masing-masing HDI ogé bakal gaduh éfék samping khusus anu tiasa dijelaskeun ku dokter sateuacan anjeun ngamimitian.  

Ayeuna, HDI Panobinostat dianggo sareng obat-obatan sanés pikeun ngubaran myeloma (sahiji jinis kanker getih). Éta ogé diuji dina uji klinis.

conto ubar:

Depsipeptide (Romidepsin), Entinostat Panobinostat, Vorinostat 

 

Metformin

 

Metformin mangrupikeun ubar anu dianggo pikeun nyegah sareng ngontrol diabetes. Éta nurunkeun gula getih ku ngabantosan awak ngaréspon kana insulin (hormon anu ngatur gula getih).

Ayeuna panginten yén metformin ogé tiasa gaduh sipat anti-kanker sareng dianggo dina uji klinis pikeun sababaraha kanker.

Metformin biasana dipasihkeun salaku méja. Efek samping tiasa kalebet perasaan gering, leungitna napsu, nyeri beuteung sareng diare. Dokter anjeun bakal ngabahas efek samping sateuacan ngamimitian perlakuan.

 

Mifamurtide

 

Mifamurtide (ogé katelah Mepact) mangrupikeun jinis pangobatan anu ngaktifkeun sistem imun awak sorangan pikeun maéhan sél kanker. Mifamurtide ningkatkeun jumlah dua jinis sél dina awak anu disebut monosit sareng makrofag.

Mifamurtide dirumuskeun salaku netes langsung kana urat. Efek samping umum kalebet kacapean, diare, sareng perasaan gering. Éta ogé tiasa nyababkeun sél beureum anjeun lungsur ngarah ngarasa capé sareng katingali pucat. Dokter anjeun bakal ngabahas daptar lengkep ngeunaan efek samping sareng anjeun sateuacan anjeun satuju kana perlakuan.

Mifamurtide parantos disatujuan pikeun ngubaran osteosarcoma di sababaraha nagara. Panalungtikan nunjukkeun yén éta bisa ngurangan résiko osteosarcoma datang deui lamun dibéré barengan kémoterapi. Panggihan leuwih Ieuh.

 

 Antibodi Monoclonal sareng Konjugat Antibodi-Narkoba  

 

Antibodi mangrupa bagian tina sistim imun jeung kapanggih sacara alami dina awak. Aranjeunna mikawanoh spidol dina beungeut sél asing sarta ngabeungkeut aranjeunna. Antibodi Monoclonal (MABs) dianggo dina cara anu sami sareng antibodi anu alami, tapi aranjeunna gaduh pendekatan anu langkung sasar. Antibodi dirobih di laboratorium pikeun nargétkeun hiji spidol sél khusus. Contona spidol dina sél kanker. Sakali dina awak, aranjeunna bakal ngabeungkeut sél nganyatakeun spidol éta sarta ngabalukarkeun karuksakan na. Panaliti tiasa ngaidentipikasi spidol naon anu dikedalkeun dina sél kanker sareng ngarobih MAB pikeun nargétkeunana.

Sababaraha MABs digabungkeun jeung ubar lianna. Ieu disebut antibodi-ubar conjugates (ADCs). Aranjeunna kalakuanana sami sareng MAB standar tapi nalika ngabeungkeut sél kanker aranjeunna ogé nganteurkeun ubar anu ngabantosan maéhan aranjeunna.   

MABs / ADCs biasana dibikeun salaku netes langsung kana véna a. Efek samping umum kalebet kacapean, diare, sareng gejala sapertos flu. Nanging, unggal jinis MAB gaduh efek samping khusus anu bakal dibahas ku dokter anjeun sateuacan anjeun satuju kana perlakuan.

MABs / ADCs disatujuan pikeun dianggo dina sauntuyan kanker anu béda. Éta ogé diuji dina uji klinis. 

Contoh Obat MAB:

A1G4, ALMB-0168, Atezoluzumab, Bevacizumab, Cixutumumab, Dinutuximab, Denosumab, Enoblituzumab, HGS-ETR2, hu14.18K322A, Humanized 3F8 antibodi bispecific, IBImum-188, I-3abF8, I-866abF1507, I-XNUMXabFXNUMX, I-XNUMXabFXNUMX, I-XNUMXabFXNUMX, I-XNUMXabFXNUMX, Magroblumab. , RXNUMX, Robatumumab, Trastuzumab deruktecan. 

Contoh Obat ADC:

CAB-AXL-ADC, Glembatumumab Vedotin, hu14.18-IL2, Trastuzumab deruxtecan, 

 

Inhibitor mTOR

 

mTOR mangrupa énzim nu ngabalukarkeun tumuwuhna sél. Dina sél kanker, mTOR bisa jadi aktip permanén hasilna tumuwuhna kanker. Inhibitor mTOR ngahalangan kagiatanana sareng ngeureunkeun sél kanker tina tumuwuh sareng ngabagi.

Inhibitor mTOR biasana dirumuskeun dina bentuk tablet. Éta ogé tiasa dipasihkeun salaku suntikan atanapi netes ngaliwatan urat. Efek samping kalebet kacapean, leungitna napsu sareng diare. Unggal inhibitor mTOR ogé bakal boga efek samping husus sorangan nu dokter anjeun bakal bisa ngajelaskeun saméméh dimimitian perlakuan.

sambetan mTOR geus disatujuan keur dipake dina sababaraha kangker kaasup kanker payudara, kanker paru sarta kanker ginjal. Aranjeunna ayeuna nuju diuji dina uji klinis pikeun sababaraha kangker.

conto ubar:

Everolimus, Ridaforolimus, Sirolimus, Temsirolimus 

 

Terapi Virus Oncolytic 

 

Terapi virus oncolytic (OV) mangrupikeun jinis pangobatan kanker anu ngagunakeun sistem imun awak sorangan pikeun maéhan sél kanker. Nalika virus asup kana awak, aranjeunna nginféksi sél, ngabajak mékanisme sareng maéhan, ngaruksak atanapi ngarobih. Ieu naon ngajadikeun anjeun ngarasa teu damang. OV nyaéta virus anu dirobih di laboratorium pikeun nargétkeun sél kanker. Ku alatan éta, nalika aranjeunna asup kana awak, aranjeunna bakal ngabajak sél kanker sareng maéhan aranjeunna. Salaku tambahan, nalika awak nyangka yén anjeun ngagaduhan inféksi éta bakal ngakibatkeun réspon imun anu ogé bakal ngabantosan maéhan sél kanker.

Perlakuan OV dirumuskeun salaku suntikan langsung kana tumor atanapi kana urat. efek samping bakal rupa-rupa antara individu tapi sacara umum aranjeunna ngawengku gejala kawas flu, headaches, sarta seueul.

OV talimogene laherparepvec (T-VEC) geus disatujuan keur dipake dina melanoma (tipe kanker kulit) nu teu bisa dihapus surgically. OV ogé diuji dina uji klinis pikeun sajumlah kanker.  

conto ubar:

HSV-1 (G207), HSV1716, JX-594, Reolysin

 

Inhibitor PARP 

 

PARP mangrupikeun énzim dina awak anu ngabantosan sél pikeun ngalereskeun diri. Lamun sél teu bisa ngalereskeun sorangan, aranjeunna bakal maot. Kalolobaan waktu urang teu hayang ieu kajadian tapi dina sél kanker, mékanisme perbaikan sabenerna ngajaga sél kanker hirup. Inhibitor PARP nyegah PARP ngalereskeun sél kanker, nyababkeun sél kanker maot.

Sél urang gaduh sababaraha sistem perbaikan anu béda. Inhibitor PARP khususna mujarab pikeun kanker dimana sistem perbaikan anu sanés parantos ruksak, sahingga langkung gampang maéhan sél kanker. Contona, dina kangker dimana aya parobahan dina gén disebut BRCA.

Sambetan PARP biasana dirumuskeun dina bentuk kapsul atanapi tablet pikeun ditelan. Efek samping umum kalebet kacapean, diare, sareng perasaan gering. Dokter anjeun bakal ngabahas daptar lengkep ngeunaan efek samping sareng anjeun sateuacan anjeun satuju kana perlakuan.

Sambetan PARP ayeuna disatujuan pikeun dianggo dina kanker payudara, ovarium, pankréas sareng prostat. Aranjeunna nuju diuji dina uji klinis dina sauntuyan kanker anu béda.

 

conto ubar:

Niraparib, Olaparib, Talazoparib

 

Inhibitor PI3K 

 

PI3K, ogé katelah phosphoinositide 3-kinase, mangrupakeun grup énzim nu boga sababaraha peran dina sél. Éta bisa ngabalukarkeun sél tumuwuh sarta ngabagi sarta maénkeun peran dina migrasi sél, prosés nu sél mindahkeun tina hiji lokasi ka nu sejen. Ieu prosés normal dina awak urang jeung énzim PI3K ngan aktip lamun diperlukeun. Dina sél kanker, PI3K bisa jadi aktip permanén ngarah kana tumuwuhna kanker sarta potensi nyebarkeun. Inhibitor PI3K ngahalangan kagiatan PI3K nyababkeun kanker eureun tumuwuh sareng ngaleutikan.

Inhibitor PI3K biasana dirumuskeun dina bentuk tablet, sanaos ogé tiasa dipasihkeun salaku suntikan atanapi netes ngaliwatan urat. Efek samping umum kalebet kacapean, leungitna napsu sareng diare. Unggal inhibitor PI3K ogé bakal gaduh efek samping khusus anu dokter anjeun bakal tiasa ngajelaskeun sateuacan ngamimitian perlakuan.

Sambetan PI3K parantos disatujuan pikeun dianggo dina sababaraha kangker getih kalebet leukemia limfositik kronis (CLL). Éta ogé diuji dina uji klinis.

 

conto ubar:

Copanlisib, Samotolisib

 

Inhibitor Proteasome

 

Proteasomes ngarecah protéin dina sél nu teu diperlukeun. Inhibitor Proteasome ngahalangan prosés ieu. Protéin numpuk dina sél jeung sél maot. Inhibitor Proteasome dipaké pikeun maéhan sél kanker.

Inhibitor Proteasome biasana dirumuskeun salaku suntikan atanapi netes kana urat. Efek samping kaasup inféksi, breathlessness, kacapean, leungitna napsu, sarta diare. Unggal inhibitor proteasome ogé bakal boga efek samping husus sorangan nu dokter bakal ngajelaskeun sateuacan Anjeun ngamimitian on hiji.   

Sambetan Proteasome ayeuna dilisensikeun pikeun dianggo dina sababaraha kangker getih sareng nuju diuji dina uji klinis pikeun sajumlah kanker.

 

conto ubar:

Bortezomib, Ixazomib

 

Radiotherapy

 

Radioterapi nyaéta perlakuan dimana radiasi (biasana x-ray) dipaké pikeun maéhan sél kanker ku cara ngaruksak DNA dina sél. Ieu bisa dibikeun ka jero atawa luar awak jeung biasana fokus kana wewengkon husus. Pangobatan dirancang pikeun masihan dosis radiasi anu luhur ka kanker tapi dosis anu rendah pikeun sél séhat di sabudeureun kanker, ngirangan efek samping.

Radioterapi bisa dipaké pikeun ngubaran kangker husus, ngurangan Chances eta balik atawa ngurangan nyeri di wewengkon kapangaruhan ku kanker. Biasana dirumuskeun dina séri sési sareng tiasa dikaluarkeun unggal dinten salami sababaraha minggu, atanapi sajumlah set dinten per minggu. Panjang kursus sareng dosis ditangtukeun ku tim médis anjeun sareng dumasar kana kanker khusus anjeun.

Radioterapi tiasa dipasihkeun nyalira atanapi salaku bagian tina rencana perawatan.

Radioterapi tiasa masihan efek samping, biasana dipasrahkeun ka daérah perawatan. Biasana ngalaman kacapean (kacapean), iritasi kulit sareng kemerahan di daérah anu dirawat. Efek samping biasana lepas sababaraha minggu sareng kedah dibahas sareng dokter anjeun.

 

Radioisotop / Radiotracers

 

Radioisotopes/Radiotracers nyaéta molekul-molekul anu miboga sajumlah leutik bahan radioaktif ditambahkeun kana éta salaku "label". Molekul ieu pindah ka tumor atawa wewengkon peradangan. Éta ogé bisa ngabeungkeut protéin husus dina awak.

Sababaraha radioisotop dipaké pikeun mantuan dokter pikeun visualize wewengkon kanker aktif. Éta ogé tiasa ngabantosan nyeri anu disababkeun ku kanker atanapi dianggo pikeun ngirimkeun radiasi langsung ka kanker pikeun maéhan aranjeunna.

Radiotracers tiasa dipasihkeun salaku suntikan atanapi netes kana urat. Éta ogé bisa swallowed atawa kaseuseup. Biasana aranjeunna henteu ngabalukarkeun efek samping, tapi tiasa nyababkeun réaksi alérgi dina sajumlah leutik jalma. Tim médis anjeun bakal ngabahas ieu sateuacan ngamimitian perlakuan.

conto ubar: 

153Sm-DOTMP, 177Lu-3BP-227, 18F-natrium Fluorida, 18-F FTC 146, Methionine, ra-223 diklorida, Sm-EDTMP 

 

Terapi TIL

 

Limfosit mangrupakeun sél bodas aub dina sistim imun. Aranjeunna patroli awak sareng ngaleungitkeun sél anu henteu kedah aya kalebet sél kanker. Terapi tumor-infiltrating lymphocytes (TIL) ngalibatkeun ngaleupaskeun limfosit tina awak anu nargétkeun sareng maéhan sél kanker. Dina laboratorium jumlah sél ngaronjat. Aranjeunna teras disimpen deui kana awak dimana aranjeunna kedah maéhan sél kanker.

Terapi TIL biasana ngan ukur dibéré hiji tina dua kali. Bagian tina rezim kalebet kémoterapi, anu dipasihkeun sateuacan limfosit pikeun nyiapkeun awak. Efek samping tiasa kalebet muriang sareng sesak napas. Unggal jinis Terapi TIL gaduh efek samping khusus anu bakal dibahas ku dokter anjeun sateuacan anjeun satuju pikeun ngamimitian perawatan.

Terapi TIL ayeuna nuju diuji dina uji klinis.

conto ubar:

LN-145/LN-145-S1

 

Inhibitor Tirosin Kinase 

 

Inhibitor tirosin kinase (TKIs) dianggo ku ngahalangan aktivasina énzim anu katelah tirosin kinase. Tirosin kinase aub dina sababaraha prosés dina awak sarta ogé kalibet dina tumuwuhna kanker. Ku ngahalangan kagiatanana, TKI tiasa nyegah sél kanker tina tumuwuh sareng ngabagi.

Aya seueur jinis TKI.

TKI biasana dirumuskeun dina bentuk tablet, sanaos ogé tiasa disuntik atanapi diteteskeun kana urat. Efek samping kalebet kacapean, leungitna napsu, sareng diare. Masing-masing TKI ogé bakal gaduh efek samping khusus sorangan anu bakal dijelaskeun ku dokter sateuacan anjeun ngamimitian.   

TKI ayeuna dilisensikeun pikeun dianggo dina sababaraha kangker sareng nuju diuji dina uji klinis pikeun ngubaran osteosarcoma.

conto ubar:

Apatinib, Abemaciclib, Alisertib, Alvocidib, Cabozantinib, Dasatinib, Ensartinib, Entrectinib, Erdafitinib, Erlotinib, Famitinib, Gefitinib (ZD1839) surufatinib, TQB3397, Vemurafenib 

 

"Éta hubungan antara pasien sareng tim sareng kuring sorangan sareng ogé hubungan antara ngajaga rumaja sareng sepuhna sareng kulawarga anu sanés anu kuring mendakan pisan mangpaat."

Dr Sandra StraussUCL

Miluan buletin kuartal kami pikeun tetep diropéa sareng panalungtikan panganyarna, acara sareng sumber.