Informoni, Fuqizoni, Lidhuni

Më poshtë do të gjeni udhëzues dhe sugjerime të ndryshme për t'ju ndihmuar të lundroni në udhëtimin tuaj ndaj kancerit.

Çfarë është Osteosarkoma?

Mirë se vini në Paketën e Veglave për Osteosarkoma. Këtu do të gjeni informacione se çfarë është osteosarkoma dhe si diagnostikohet dhe trajtohet.

Lexo më shumë

Duke kërkuar një mendim të dytë

Marrja e një diagnoze të osteosarkomës mund të jetë dërrmuese dhe shpesh do t'ju jepet shumë informacion për t'u tretur. Është e kuptueshme të kërkosh një mendim të dytë, veçanërisht nëse opsionet e trajtimit janë të kufizuara. Shqyrtimi i rastit tuaj nga një mjek i dytë mund të sigurojë një pasqyrë të re mbi opsionet e trajtimit, veçanërisht në kushte më komplekse si osteosarkoma.

Ky burim ofron informacion për t'ju ndihmuar të vendosni nëse do të kërkoni një mendim të dytë dhe si ta bëni atë.

Lexo më shumë

Si të aksesoni të dhënat e pacientit

Në shumicën e vendeve, është e drejta juaj të aksesoni të dhënat tuaja mjekësore. Kjo faqe ofron një përmbledhje të përgjithshme se përse mund të dëshironi të dhënat tuaja mjekësore dhe si mund t'i kërkoni ato.

Lexo më shumë

Udhëzuesi i skanimit

Ka shumë lloje të ndryshme skanimesh që përdoren për të parë gjëra të ndryshme. Këtu ne shpjegojmë skanimet e zakonshme që mund të keni gjatë udhëtimit tuaj ndaj kancerit.

Lexo më shumë

fjalor

Duke u diagnostikuar me kancer mund të ndihet sikur duhet të mësoni një gjuhë krejtësisht të re. Këtu mund të gjeni përkufizime për fjalët që mjeku juaj ka të ngjarë të përdorë. 

Kërko Fjalorin 

“Kam takuar shumë pacientë me sarkoma dhe familjet e tyre gjatë 4 viteve të fundit. Asgjë nuk ofron më shumë motivim për të punuar drejt zhvillimit të trajtimeve më të mira dhe më të sjellshme.”

Tyler Barr, Universiteti i Leeds

Bashkohuni me buletinin tonë tremujor për të qëndruar të përditësuar me kërkimet, ngjarjet dhe burimet më të fundit.

Partneritetet

Instituti i Osteosarkomës
Rrjeti Global i Avokatit të Pacientëve të Sarkomës
Fondacioni Bardo
Sarcoma Uk: Bamirësia e kockave dhe indeve të buta

Mbështetja e kolegëve të sarkomës së kockave

Besoni Paola Gonzato