Informoni, Fuqizoni, Lidhuni

Përmbledhja e provave klinike

                   Osteosarkoma lundruese

Duke ndarë kërkimet më të fundit 

Tabelat për të mbështetur

                                Theksimi i ngjarjeve

Përmbledhja e provave klinike

           Osteosarkoma lundruese

Duke ndarë kërkimet më të fundit 

Tabelat për të mbështetur 

                         Theksimi i ngjarjeve 

Shkencëtarët bëjnë eksperimente në laborator

Ne besojmë fuqimisht se kudo që jetoni në botë, informacioni për provat klinike duhet të jetë i disponueshëm për ju. Baza jonë e të dhënave e kuruar e provave klinike (ONTEX) përmbledh provat nga e gjithë bota për ta bërë kërkimin tuaj më të lehtë.

Ne gjithashtu kemi burime për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë provat klinike.


Blog


Gjykimet Klinike


Paketa e mjeteve të pacientit

fjalor

Duke u diagnostikuar me osteosarkoma mund të ndihet sikur duhet të mësoni një gjuhë krejtësisht të re. Këtu mund të gjeni përkufizime për fjalët që mjeku juaj ka të ngjarë të përdorë.

Grupet mbështetëse

Ka kaq shumë organizata të mrekullueshme të dedikuara për të mbështetur komunitetin e osteosarkomës. Kërkoni hartën tonë interaktive për informacion rreth organizatave pranë jush.

Mësoni rreth kërkimit që ne financojmë për osteosarkomën

Kombinimi i terapive: MASCT-I, TKI dhe ICI në një qasje terapeutike për trajtimin e sarkomave

Sarkomat e kockave dhe të indeve të buta dihet se kanë përgjigje dhe rezultate të dobëta të trajtimit. Trajtimi standard i kirurgjisë krahas kimioterapisë dhe radioterapisë shpesh nuk e zgjidh sëmundjen. Të paktën 40% e njerëzve që kanë këto trajtime do të zhvillojnë kancer që...

Osteosarkoma rekurente dhe refraktare: Çfarë na tregojnë provat klinike për kërkimet e ardhshme?

Konsorciumi FOSTER (Luftoni Osteosarkoma Nëpërmjet Kërkimeve Evropiane) synon të lidhë klinicistët, studiuesit dhe avokatët e pacientëve në të gjithë Evropën për të përmirësuar kërkimin klinik në Osteosarkoma (OS). Në këtë hulumtim, anëtarët e Konsorciumit FOSTER shikuan OS...

Qasjet kirurgjikale ndaj osteosarkomës me metastaza të mushkërive: Çfarë i përmirëson rezultatet e pacientit?

Në këtë blog ne shikojmë një studim nga Kuo et al, ku rezultatet do të përdoren për një provë më të madhe në vazhdim të Grupit Onkologjik të Fëmijëve. Prova më e madhe po shqyrton rezultatet kirurgjikale për pacientët me osteosarkoma (OS) e cila është përhapur në mushkëri (NCT05235165/...

Një vështrim në terapinë TKI: Një Strategji e Trajtimit për Osteosarkoma

Osteosarkoma është një formë agresive e kancerit të kockave që përparon shpejt. Trajtimi për osteosarkoma ka mbetur i njëjtë për rreth 40 vjet. Rrugët e reja të trajtimit duhet të hulumtohen dhe testohen për të përmirësuar rezultatet për pacientët. Një rrugë për trajtimin...

Eksplorimi i horizonteve të reja në trajtimin e osteosarkomës

Eksplorimi i horizonteve të reja në trajtimin e osteosarkomës Osteosarkoma është forma më e zakonshme e kancerit të kockave tek të rinjtë. Prej kohësh ka paraqitur sfida për profesionistët mjekësorë që përpiqen të gjejnë një trajtim efektiv. Pavarësisht përparimeve në trajtimin e kancerit, shkalla e mbijetesës...

Faqja e internetit e FOSTER - Njoftimi i financimit

Kemi kënaqësinë të njoftojmë se kemi financuar krijimin dhe mirëmbajtjen e faqes së internetit të konsorciumit FOSTER. Në 30 vitet e fundit ka pasur pak ndryshime në trajtimin ose mbijetesën e osteosarkomës. Tani kemi një mundësi për ta ndryshuar këtë përmes FOSTER (Lufta...

A mund të jetë efektiv trajtimi për osteosarkomën për kanceret e tjera të kockave?

Sarkoma e rrallë primare malinje e kockave (RMBBS) është një term për kanceret e rralla të kockave dhe ato përbëjnë jo më shumë se një të dhjetën e tumoreve të kockave me rritje të shpejtë. Mund të jetë e vështirë të hulumtosh RPMBS pasi ato janë kaq të rralla. Kjo ngadalëson zhvillimin e trajtimeve të reja. RPMBS...

Gjetja e barnave për trajtimin e kancerit metastatik të kockave

Ne ishim të lumtur t'i jepnim Dr. Tanya Heim një grant udhëtimi për të prezantuar punën e saj në FACTOR. Zbuloni më shumë rreth punës së saj dhe FACTOR në postimin e saj të ftuar në blog. Unë kam qenë një shkencëtar i kërkimit biomjekësor për më shumë se një dekadë. Unë nuk e kam studiuar gjithmonë kancerin, por gjithmonë kam...

Për ta bërë atë më të mirë për të rinjtë me osteosarkomë së bashku

Për ta bërë atë më të mirë për të rinjtë me Osteosarkoma është misioni i MIB Agents. Çdo vit ata mbledhin së bashku pacientë, familje, mjekë dhe studiues për të çuar përpara kërkimin mbi kancerin e kockave. Këtë qershor konferenca, e quajtur FACTOR, u zhvillua në Atlanta dhe...

Gjuetia për ndryshimet e proteinave në kancerin e kockave

Ne ishim të lumtur t'i jepnim Dr Wolfgang Paster një grant udhëtimi për të prezantuar punën e tij në Takimin e 20-të Vjetor të Kancer Imunoterapia në fillim të këtij viti. Zbuloni më shumë rreth punës së tij në postimin e tij të ftuar në blog.

"Është ajo lidhja midis pacientit dhe ekipit dhe meje dhe gjithashtu ndërveprimi ndërmjet kujdesit për një adoleshent dhe prindërve të tyre dhe pjesës tjetër të familjes që më dukej vërtet shpërblyese"

Dr Sandra StraussUCL

Bashkohuni me buletinin tonë tremujor për të qëndruar të përditësuar me kërkimet, ngjarjet dhe burimet më të fundit.

Partneritetet

Instituti i Osteosarkomës
Rrjeti Global i Avokatit të Pacientëve të Sarkomës
Fondacioni Bardo
Sarcoma Uk: Bamirësia e kockave dhe indeve të buta

Mbështetja e kolegëve të sarkomës së kockave

Besoni Paola Gonzato