Партнерства

Силно веруваме дека соработката треба да биде на чело на сè што правиме. Сакаме да ги собереме пациентите, истражувачите, лекарите и добротворните организации за сарком од целиот свет за да споделат идеи, да го унапредат истражувањето и заедно да ги подобриме резултатите за оние на кои им е дијагностициран остеосарком.

Институт за остеосарком

 

Глобална мрежа за застапник на пациенти со сарком

Фондацијата Бардо

Сарком Велика Британија: Добротворна организација на коските и меките ткива

 

Врсничка поддршка за коскена сарком

Имајте доверба во Паола Гонзато

"Тоа е таа врска помеѓу пациентот и тимот и мене, а исто така и интеракцијата помеѓу грижата за тинејџер и нивните родители и остатокот од семејството за мене навистина наградува"

Д-р Сандра ШтраусUCL

Придружете се на нашиот квартален билтен за да бидете во тек со најновите истражувања, настани и ресурси.