Групи за поддршка на остеосарком

Има толку многу прекрасни организации посветени на поддршка на заедницата за остеосарком. Пребарувајте ја нашата интерактивна карта по земја или организација за информации за групите за поддршка во ваша близина.

Дали вашата организација недостасува? Испратете ни е-маил.

"Работата на остеосарком ми е важна затоа што имам 12-годишен син и мислам како би се чувствувал кога би ја добил оваа дијагноза и како би сакал да знам дека некој таму работи максимално напорно за да му помогне. . Сакам луѓето да знаат дека јас сум тука и се борам за нивните деца. Дека се грижам."

Келси Беклин, Универзитетот во Минесота

Придружете се на нашиот квартален билтен за да бидете во тек со најновите истражувања, настани и ресурси.

Партнерства

Институт за остеосарком
Глобална мрежа за застапник на пациенти со сарком
Фондацијата Бардо
Сарком Велика Британија: Добротворна организација на коските и меките ткива

Врсничка поддршка за коскена сарком

Имајте доверба во Паола Гонзато