Контактирајте нѐ

Ве молиме контактирајте со нас ако имате какви било прашања во врска со веб-страницата или базата на податоци за клиничките испитувања. Не даваме медицински совети, но можеме да им дадеме патоказ на оние кои можат. Користете го нашиот интерактивна мапа да пребарува локалните организации или контактирајте не директно на contact@osteosarcomanow.org.

Osteosarcoma Now е дел од Myrovlytis Trust, медицинска добротворна организација посветена на ретки болести. Ако сте истражувач кој работи во остеосарком, би сакале да чуеме од вас и да видиме како можеме да ја поддржиме вашата работа. Контактирајте не на contact@myrovlytistrust.org. 

 

„За мене тоа што можам да развијам лек кој им помага на луѓето со остеосарком е навистина почит на пријателката на мојата ќерка“.

Професор Ненси ДеМор, Медицински универзитет во Јужна Каролина

Една неодамнешна студија од @UofCalifornia идентификуваше нова можна цел на лекот за лекување на #остеосаркома со RB1 мутации. Иако истражувањето е во рана фаза, покажува дека нашето разбирање за остеосаркомот се зголемува.

Прочитајте го нашиот блог 👉https://bit.ly/3RlatE1

Оптоварување повеќе ...

Придружете се на нашиот квартален билтен за да бидете во тек со најновите истражувања, настани и ресурси.