Истражете го ONTEX: Пробниот истражувач на остеосарком сега

Добредојдовте во ONTEX: The Osteosarcoma Now Clinical Trial Explorer. Секое клиничко испитување е сумирано за да се даде јасна слика за нејзините цели и што вклучува.

Ако најдете проба од интерес, важно е да разговарате за тоа со вашиот медицински тим бидејќи тие се најдобро поставени да утврдат дали е соодветно.

Сите полиња за пребарување се опционални. Откако ќе го започнете пребарувањето, ќе имате повеќе опции за да го филтрирате.

Започнете го вашето пребарување сега.


Општи услови: ONTEX е наменет да го надополни, а не да го замени вашиот здравствен тим. Пациентите секогаш треба да разговараат за клиничко испитување со нивниот здравствен тим. Ако пациентот е подобен за испитување, тимот на испитувањето ќе може да обезбеди подлабоки информации за испитувањето за пациентот да може да донесе информирана одлука пред да учествува.

Информациите за судењето се добиени од www.clinicaltrials.gov. Содржината потоа се прегледува неделно од тимот на Osteosarcoma Now. Сите испитувања, исто така, имаат резиме погодно за пациентите и дел за клучни информации напишани од тимот на Osteosarcoma Now. Вклучивме и опис на лековите што се користат во испитувањето и го сумиравме вклучувањето и критериуми за исклучување за (сè уште не) регрутирање испитувања во секциите „за кого е ова судење (не)“.

Според нашите сознанија, базата на податоци за клиничките испитувања е ажурирана и точна. Сепак, не можеме да преземеме никаква одговорност за точноста или комплетноста на информациите. Можете да не контактирате за какви било прашања на contact@osteosarcomanow.org

Пакет со алатки за клиничко испитување на остеосарком

       Што се клинички испитувања

Клиничките испитувања се медицински истражувачки студии кои бараат учество на пациентот и имаат за цел да одговорат на медицински прашања, обично во врска со нов третман за одредена болест. Овде можете да дознаете за развојот на нови третмани и видовите клинички испитувања. 

Прочитај повеќе 

Најчесто поставувани прашања

Добредојдовте на нашата страница со Најчесто поставувани прашања. Овде ги даваме одговорите на вообичаените прашања за клиничките испитувања.

 

Прочитај повеќе 

Подготовка за состаноци

Пред да учествувате во клиничко испитување, ќе имате многу можности да му поставите прашања на тимот за клиничко испитување за да се осигурате дека испитувањето е соодветно за вас. На оваа страница, дадовме информации за подготовка за состаноци во болница и листа на прашања што би можеле да ги поставите.

Прочитај повеќе

Понекогаш можеби нема да можете да најдете пробен период. Тоа е затоа што обично има само мал број на испитувања кои се извршуваат истовремено и тие често имаат строги критериуми за приклучување за да ги задржат учесниците безбедни. Овде можете да најдете информации за алтернативни начини за пристап до третмани, вклучувајќи програми за проширен пристап и не рак специфични клинички испитувања. Дознај повеќе овде

Овде даваме информации за третманите што им биле дадени на пациентите во клиничките испитувања. Дознајте повеќе овде

Ви го претставуваме ONTEX

„Навистина сме страсни да се обидеме да развиеме нова терапија која би можела да го подобри преживувањето на пациентите со остеосарком“

Професор Ненси ДеМор, Медицински универзитет во Јужна Каролина

Сакате да направите разлика во детството рак истражување?

Обидете се да организирате хуманитарен турнир за видео игри и да соберете пари за детството рак истражување додека играте.

#ПорадиБернардо #добротворнавидеогаметурнир #ТимБардо #остеосаркома #педијатрискирак #детскирак #детски

Оптоварување повеќе ...

Придружете се на нашиот квартален билтен за да бидете во тек со најновите истражувања, настани и ресурси.

Партнерства

Институт за остеосарком
Глобална мрежа за застапник на пациенти со сарком
Фондацијата Бардо
Сарком Велика Британија: Добротворна организација на коските и меките ткива

Врсничка поддршка за коскена сарком