Блог за истражување на остеосарком 

Добредојдовте на блогот за истражување на остеосарком. Овде ќе ги најдете сите најнови вести за остеосарком, вклучувајќи резултати од испитувања, научни откритија и извештаи од конференции. 

Ново клиничко испитување кое тестира лек кој може сам да се расклопи - интервју со д-р Емили Слоткин

Ново клиничко испитување кое тестира лек кој може сам да се расклопи - интервју со д-р Емили Слоткин

Клиничко испитување во САД регрутира пациенти со остеосарком и други видови на рак за тестирање на нов комплекс на лекови наречен GD2 SADA: 177 Lu DOTA. Оваа...

прочитај повеќе
Клиничкото испитување REGBONE – Интервју со професорката Ана Рациборска

Клиничкото испитување REGBONE – Интервју со професорката Ана Рациборска

Во Полска е отворено клиничко испитување кое ќе тестира дали регорафениб може да се користи за лекување на рак на коските. Го интервјуиравме водечкиот пробен професор Рациборск.

прочитај повеќе
Внимателен поглед на имуните клетки кај остеосаркомот

Внимателен поглед на имуните клетки кај остеосаркомот

Една неодамнешна студија ги разгледа имуните клетки кај остеосаркомот. Целта беше да се обезбеди увид во имунолошкиот пејзаж и потенцијално да се расветли како тој може да биде цел на дрога.

прочитај повеќе

"Тоа е таа врска помеѓу пациентот и тимот и мене, а исто така и интеракцијата помеѓу грижата за тинејџер и нивните родители и остатокот од семејството за мене навистина наградува"

Д-р Сандра ШтраусUCL

Придружете се на нашиот квартален билтен за да бидете во тек со најновите истражувања, настани и ресурси.